Veelgestelde vragen

Wat is collageen?

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat ons lichaam bijeen houdt. Het maakt deel uit van het bindweefsel in ons lichaam en zit onder andere in onze huid, gewrichten, botten, spieren en bloedvaten.

Collageen zorgt ervoor dat het lichaam van binnenuit wordt verstevigd en dat de huidstructuur wordt beïnvloed. Collageen wordt aangemaakt door fibroblasten en afgebroken door enzymen. Echter verslechterd ons lichaam na ons 25e levensjaar in de eigen productie van collageen en is het aanmaken van dit lichaamseigen eiwit na 50 jaar bijna niet meer mogelijk. Om deze reden is het van belang om de aanmaak van collageen te bevorderen en/of de afbraak van collageen te reduceren.

Waarom collageenpoeder?

Ons lichaam maakt van nature collageen aan, maar de productie van collageen neemt af na het 25e levensjaar. De huid kan daardoor naar verloop van tijd maar liefst 30 tot 80% collageen verliezen. Dit kan leiden tot een vermindering van volheid in de huid en toename van (diepe) rimpels. 

Hoewel het van belang is voor het gehele lichaam, zijn de collageen eiwitten met name belangrijk voor de elasticiteit van de huid en het verminderen van rimpels.

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Gehydrolyseerd collageen poeder (ook bekend als collageenpeptiden) is collageen dat vervolgens is afgebroken tot gemakkelijker oplosbare aminozuren zodat ons lichaam het beter en sneller op kan nemen.

Hūmen collageen is gehydrolyseerd en 100% bioactief en wordt dus goed opgenomen door het lichaam.

Heeft collageenpoeder zin?

De wetenschap verteld ons dat collageen werkt.

Verschillende onderzoeken naar de voordelen van collageen hebben aangetoond dat collageenpeptiden of supplementen die collageen bevatten, de veroudering van de huid kunnen vertragen door rimpels en droogheid te verminderen. Daarnaast wijst onderzoek uit dat collageen helpt bij het versterken van haar en nagels en het verminderen van de zichtbaarheid van cellulite.

Een veelbelovend onderzoek naar 11 verschillende klinische studies gericht op 805 vrouwen van 30 tot 50 jaar oud, vond dat het innemen van 5 tot 10 gram collageen per dag gedurende 4 tot 12 weken leidde tot verbetering in de elasticiteit en hydratatie van de huid. De volgende resultaten zijn bekend:

- Verbetering van de elasticiteit & hydratatie van de huid
- Behoud van mooie nagels & stralend haar
- Het tegengaan van fijne rimpels & lijntjes in het gezicht
- Helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van cellulite

Waar zit het meeste collageen in?

Er zijn verschillende manieren om extra collageen aan te vullen in het lichaam. De belangrijkste twee zijn het nemen van collageen supplementen en het aanpassen van je voedingspatroon.

Gehydrolyseerd collageen poeder

Het voordeel van een collageen supplement innemen is dat deze grote hoeveelheden collageen bevat dat bovendien beter door je lichaam opgenomen kan worden. Dit omdat het niet eerst afgebroken hoeft te worden door het lichaam. Collageen eiwitpoeder is veilig en kan in verschillende vormen worden ingenomen, bijvoorbeeld door het te mengen in smoothies of op te lossen in koffie of thee na het sporten. Collageeneiwit-supplementen zijn te koop als tabletten, poeders en zelfs als kant-en-klaar drinkbaar, maar wij raden collageenpoeder aan omdat hier ook de meeste onderzoeken naar zijn gedaan.

Aanpassen van je dieet | Voeding

Voor het behoud van collageen-eiwit en de aanmaak van nieuw collageen in het lichaam is het belangrijk om voldoende eiwitten, gezonde vetten, vitamine C, vitamine D en zink binnen te krijgen.

Voor de productie van collageen, heeft je lichaam nodig:

Proline: gevonden in eiwitten, zuivel, kool, champignons en asperges.
Glycine: gevonden in varkenshuid, kippenhuid en gelatine, en een verscheidenheid aan andere eiwitrijke voedingsmiddelen.
Vitamine C: gevonden in citrusvruchten en paprika’s.
Zink: gevonden in rundvlees, lam, varkensvlees, schaaldieren, kikkererwten, linzen, bonen, melk, kaas en verschillende noten en zaden.
Koper: gevonden in orgaanvlees, cacaopoeder, cashewnoten, sesamzaad en linzen.

Naarmate je ouder wordt, wordt je bestaande collageen afgebroken en wordt het echter moeilijker voor je lichaam om meer te produceren. Als gevolg hiervan wenden veel mensen zich tot collageensupplementen. Dit is een effectieve vorm van het aanvullen van collageen in je lichaam.

Wat is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid collageen?

Onderzoek toont aan dat tijdens de opbouwfase (12 weken) het beste 5 tot 10 gram collageen per dag ingenomen kan worden voor het hoogste resultaat. Meer is niet nodig.

Na de eerste 12 weken is 5 gram voldoende (onderhoudsfase).

Disclaimer:
Voedingssupplementen dienen niet als substituut voor een gevarieerde voeding en gezonde & actieve levensstijl.

Welke collageen is de beste?

Het beste collageenpoeder is een poeder dat is gemaakt in Europa volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden (ISO 9001 en FSSC 22000 productienorm), 100% bioactief is en daardoor goed wordt opgenomen door het lichaam, neutraal van smaak is en goed oplost in koude- en warme dranken.

Húmen collageenpoeder voldoet aan al deze normen en bevat slechts één ingrediënt – type 1 gehydrolyseerd collageen uit rund (VERISOL®) of vis (NATICOL®).

Hierdoor weet je zeker dat je een zuiver collageen supplement tot je neemt.

Wat is het verschil tussen 'Sea' & 'Earth'?

Onze benamingen voor Sea & Earth hebben betrekking op waar het collageen uit wordt gemaakt.

Húmen Sea collageen is afkomstig uit vis, Humen Earth collageen is afkomstig uit rund. Beiden worden geproduceerd uit hoogwaardige grondstoffen via een mild enzymatisch proces.

Pescotariërs of flexitariers kunnen het beste gebruik maken van onze viscollageen.

Waarom gebruiken jullie een pot en geen losse sachets?

Losse sachets (vaak gemaakt van plastic) zijn niet milieuvriendelijk. In plaats van losse sachets te gebruiken hebben wij gekozen voor een duurzame pot gemaakt van gerecycled materiaal. Bijkomend voordeel is dat de productie van deze verpakking ietsje voordeliger is en we hierdoor meer collageenin de pot kunnen doen. Je krijgt zo dus meer waar voor je geld en het is ook nog eens beter voor het milieu!

Hoe vaak moet je collageen gebruiken?

Onderzoek toont aan dat tijdens de opbouwfase (12 weken) het beste 5 tot 10 gram collageen per dag ingenomen kan worden voor het hoogste resultaat. Meer is niet nodig.

Na de eerste 12 weken is 5 gram voldoende (onderhoudsfase).

Heeft collageen bijwerkingen?

Omdat collageen een eiwit is dat in ons lichaam voorkomt en gemakkelijk verteerbaar is, worden collageensupplementen over het algemeen goed verdragen, met weinig bekende bijwerkingen.

Collageensupplementen worden echter vaak gemaakt van vis, vlees of schaaldieren. Mensen met allergieën voor deze voedingsmiddelen dienen vanzelfsprekend ook collageenpoeder gemaakt met deze ingrediënten te vermijden. Helaas komt collageen in de natuur niet voor, mensen die geen vlees willen eten (pescotariërs of flexitariers) kunnen het beste gebruik maken van onze viscollageen.

Hoe dan ook, collageensupplementen lijken voor de meeste mensen veilig en zonder risico te zijn.

Wat is het verschil tussen viscollageen en rundercollageen?

Rundercollageen wordt hoofdzakelijk gewonnen uit de huiden, het kraakbeen en de botten van runderen en viscollageen wordt voornamelijk gewonnen uit de huiden, botten en graat van vissen. Vis-en schaaldieren allergie komt vaker voor ten opzichte van een rund allergie.

Qua werkzaamheid ontlopen vis- en rundercollageen elkaar niet veel. Het belangrijkste waar je echter op moet letten bij de aanschaf van collageen is dat je een gehydrolyseerde variant koopt.

Is Hūmen collageen vrij van lactose, gluten en soja?

Zeker weten. Hūmen collageen is gemaakt van slechts één ingrediënt - type 1 gehydrolyseerd collageen (uit Rund) en dus volledig vrij van gluten, soja, lactose.

Wat is jullie levertijd?

Op maandag t/m vrijdag voor 14:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

Heb je een andere vraag?

Heb je een vraag over onze producten, het gebruik van collageen of gezondheid? We zijn er voor je. Je mag ons mailen of bellen.

Please email us at hi@humen.nl

Details weergeven
Viscollageen
Normale prijs
€29,95
Normale prijs
€44,95
Verkoopprijs
€29,95
Details weergeven
Rundercollageen
Normale prijs
€29,95
Normale prijs
€44,95
Verkoopprijs
€29,95